Open Calls
03/10/2019
Terug naar overzicht

OPROEP: screening Berlinale en Hot Docs

OPROEP: screening Berlinale en Hot Docs

In november komen de programmatoren van het filmfestival van Berlijn en het documentaire festival Hot Docs in Canada films screenen bij het VAF in Brussel. Wil je graag jouw film voorstellen via Flanders Image, check dan snel of je voldoet aan het reglement van de Berlinale of het reglement van Hot Docs.  

Wanneer je in aanmerking komt voor de screening moet je jouw film inschrijven bij het festival in kwestie en het inschrijvingsgeld betalen voor 8 november voor de Berlinale of voor 15 november voor Hot Docs. Je hoeft voorlopig niets te uploaden, indien je dit toch doet zal je film niet meer gescreend worden bij het VAF. 

Nadat je jouw film hebt ingeschreven vul je ten laatste op 8 november dit formulier van het VAF in, nadien ontvang je verdere instructies over het aanleveren van het visiemateriaal. De voorkeur wordt gegeven aan digitale bestanden, de technische vereisten voor deze bestanden vind je hier. De deadline voor het aanleveren is 19 november.

Opgelet: korte films en films die al werden ingezonden aan het festival komen niet in aanmerking om gescreend te worden bij het VAF. Korte films moet je rechtstreeks inzenden.

Voor het filmfestival van Berlijn (20 februari - 1 maart) komen volgende films in aanmerking om gescreend te worden bij het VAF:

  • Competitie: minimum 60' / fictie en docu
  • Panorama: minimum 60' / fictie en docu
  • Forum: minimum 60' / avantgardistische fictie, docu, en filmlabfilms voor bioscooprelease die balanceren tussen kunst en cinema
  • Generation: minimum 60' / fictie, docu, kinder - en jeugdfilms, films waarvan het thema gelinkt is aan de leefwereld en ervaring van kinderen en jongeren
  • Je film moet een internationale première of een wereldpremière zijn

Voor het documentaire festival Hot Docs (30 april - 10 mei) komen volgende documentaires in aanmerking om gescreend te worden bij het VAF:

  • Documentaires van minimum 41'
  • Docu-series waarbij de afleveringen op zichzelf staan

Lees zeker de reglementen van de festivals goed na, Flanders Image behoudt zich het recht om een film niet voor te stellen als die niet voldoet aan het reglement. Wanneer je een onafgewerkte versie van je film indient, monteer dan zeker een info-pancarte met daarop alle elementen die nog niet definitief zijn.

Succes!